Memories of Vama Veche, amintiri pe bune, ce a insemnat trupa pentru voi |
Memories of Vama Veche, amintiri pe bune, ce a insemnat trupa pentru voi |
Jul 4 2007, 06:17 PM
|
|
|
Gura-casca ![]() Group: Members Posts: 1 Joined: 4-July 07 Member No.: 69 |
Sa va spun in ce context imi aduc eu aminte de Vama Veche... prima trupa al carei fan am fost, ca in rest imi placea numai cate o piesa aleatorie de la altii. Prima melodie pe care am legat-o de o poveste de dragoste de-a mea - "Vama Veche" (piesa, in clasa a 7-a). "Epilog"-ul l-am cantat in primul an de liceu, cu profu' de muzica acompaniindu-ne la chitara. "18 ani" a fost baza la fiecare majorat de la aparitie pana in prezent. La fiecare chef la care cineva aducea o chitara nu putea lipsi o piesa Vama Veche.
Ca sa-i dau mesajului o ultima tusa dramatica, Vama Veche a format generatia mea. Si voi? |
|
|
|
![]() |
Nov 7 2007, 11:31 PM
|
|
|
Conas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 588 Joined: 6-June 07 Member No.: 9 |
deci ce poti zice, atunci? tie de ce iti este dor? sau de nimic? (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/4.gif) bal... in cls a9a am zis ca daca vama vor mai canta la un bal al meu va exista cineva special cu care sa merg la bal... in a11a nu a existat... evident nici acum nu exista... e muzica pe care am vrut sa live my romance... pana acum nu e... |
|
|
|
Nov 19 2007, 09:51 PM
|
|
|
Puisor ![]() ![]() Group: Members Posts: 47 Joined: 5-November 07 From: Cernavoda Member No.: 361 |
Poate vor aparea din nou pe scena in formula veche intr-un ultim concert, cand vom sarbatori n ani de la infiintarea VV si n-10 ani de la destramarea ei. Peste ani, sa reauzim in varianta originala melodiile care ne-au marcat tineretea... Astept acea joi... Si eu.... (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/105.gif) Sunt unii din noi care nu au avut pana acum ocazia sa-i vada in concert pe cei da la Vama Veche... Si cu ocazia asta s-ar implini un vis... |
|
|
|
Nov 20 2007, 09:42 AM
|
|
|
Conas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 903 Joined: 30-June 07 From: Bucharest Member No.: 58 |
lucrul asta este posibil pentru ca vor putea castiga multi multi bani din astfel de concerte si nimeni nu o sa zica pas la bani.
|
|
|
|
Nov 20 2007, 01:30 PM
|
|
|
Charlie's Angel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1,792 Joined: 5-June 07 From: everywhere Member No.: 2 |
S-ar putea sa ai dreptate, myke. Dar, din cate stiu eu, astia nu se mai suporta unii pe altii...
Poate s-au mai linistit apele, intre timp. |
|
|
|
Nov 21 2007, 08:43 AM
|
|
|
Conas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 903 Joined: 30-June 07 From: Bucharest Member No.: 58 |
stai linistita, au mai cantat pink floyd impreuna, canta led zep zilele astea si nu se impaca ei? Daca vine un destept cu un plan in care ei fac intr-o vara 15-20 concerte in tara si in bucuresti intr-un an si le vorbeste de nush cate mii de euro incasari pt fiecare nu o sa refuze. Chiar crezi ca in cel mult 10 ani nu o sa duca lipsa de bani si de faima? Banii fac minuni, am experienta in impacari dastea (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/21.gif)
|
|
|
|
Nov 21 2007, 08:08 PM
|
|
|
Jupan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 423 Joined: 31-July 07 Member No.: 154 |
ar trebui sa tinem cont si de faptul ca trupele pink floyd sau led zeppelin aveau de 4 ori mai multa vechime decat vama veche...despre fani ce sa mai vorbim.
totusi ce zice myke nu e deloc aberant. e chiar posibil. numai ca sincer, n-ar avea cum sa mai fie ca in zilele bune. vor fi 5 oameni sictiriti care o sa vrea sa-si ia banul si atat. |
|
|
|
Nov 22 2007, 10:11 AM
|
|
|
Puisor ![]() ![]() Group: Members Posts: 41 Joined: 22-November 07 From: In exil Member No.: 369 |
Inca mai am momente in care sunt melancolica cand ma gandesc la ce a fost. Vama Veche va ramane mereu pentru mine pastila ce ma ajuta sa trec peste orice necaz. Am mai spus ca atunci cand sunt trista ascult muzica. Am avut o perioada in care eram tare intunecata in gandire, iar Vama Veche era calmantul cel mai bun. Mereu voi asocia Vama Veche cu fostul forum...in inima mea sunt strans legate. Iar cu ele asociez perioada mea de nebunie cand plecam cand aveam chef, unde aveam chef. Inca mi se mai face pielea gaina cand ma uit la stirea despartirii.
|
|
|
|
Nov 29 2007, 02:54 PM
|
|
|
Gura-casca ![]() Group: Members Posts: 5 Joined: 29-November 07 From: danemarca Member No.: 377 |
hmm.......Vama Veche....eram in clasa a V-a cand a adus cumnatul meu o caseta, era albumul Vama Veche. Era ciudat sa ascult versurile de la "Hate" sau "Hotel Cismigiu" (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/22.gif) si ma distra de minune vocea lui Tudor in "Hai sa emigram" (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/21.gif) , dar in timp am inceput sa-i ascult mereu. In 8 ani de ascultat toate albumele lor, numai de doua ori i-am auzit live, in Cluj. Sunt preferatii mei si imi pare rau ca s-au despartit (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/2.gif) .
|
|
|
|
Nov 29 2007, 04:16 PM
|
|
|
Pelegrin ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 185 Joined: 25-August 07 From: Undeva prin Vama... Member No.: 266 |
M-am tot intrebat cum voi privi eu Vama Veche atunci cand voi fi batrana...Acum cred ca imi va placea la fel de mult, pentru ca este trupa care imi marcheaza adolescenta. Am ascultat intens melodiile lor, si le ascult si acum. Incep sa traiesc versurile VV si pe masura ce timpul trece, "experimentez" alte si alte versuri...Si nu cred ca le voi termina vreodata, pentru ca VV canta viata... pentru ca ne hranim cu amintirea iubirilor noastre.
|
|
|
|
Jan 3 2008, 12:12 AM
|
|
|
Puisor ![]() ![]() Group: Members Posts: 37 Joined: 4-November 07 From: cernavoda Member No.: 359 |
cum am mai spus-o,(dar nu mai stiu daca voua) (IMG:http://www.fostavamaveche.ro/forum/style_emoticons/default/71.gif) ,VAMA VECHE
|
|
|
|
Jan 3 2008, 12:14 AM
|
|
|
Puisor ![]() ![]() Group: Members Posts: 37 Joined: 4-November 07 From: cernavoda Member No.: 359 |
srry:D vama veche ar trebui sa laso orgoliile si bani si ce-o mai fii ,la o parte...si sa se suporte pret de 2 ore pentru fanii lor... si pariu cu oricine indrazneste sa-l puna, k nu or sa regrete asta ... daca s-ar gandii putin... ar vedea k am dreptate:D
|
|
|
|
Jan 3 2008, 06:02 PM
|
|
|
Conas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 588 Joined: 6-June 07 Member No.: 9 |
adica sa fie ipocriti? au fost destul de
|
|
|
|
Jan 4 2008, 04:40 PM
|
|
|
ultima data cand au fost ipocriti a iesit FIR-u. care este sinonim cu cel mai slab album al lor. nu as vrea sa asist la cel mai slab concert al lor. prefer sa raman cu amintirea concertului de la sala palatului.
|
|
|
|
Mar 9 2008, 09:31 PM
|
|
|
Zilele trecute, la CityFM, a fost o varianta de la VST live in studio. Si a fost foarte interesant. Bine melodia era destul de stricata de interpretarea lui Tudor, dar mi-am dat seama de un lucru. Nu imediat pe moment ci in continuare, ascultand alte trupe rock cu alte melodii tot pe CityFM. Mi-am dat seama de ce m-a atras atat de mult Vama Veche. Adica mi-am readus aminte. E vorba de originalitate. De simplitate. Atat in instrumental cat si in versuri. Intr-o perioada in care muzica se axeaza pe cateva subiecte principale, generale, iubirea si protestul social-politic, Vama Veche au cantat despre simplitate. Despre banalitate. Versurile lor sunt atat de banale dar au un efect ca nicio alta poezie. Au ajuns sa imi displaca trupele ale caror melodii se axeaza doar pe iubire. Si linia melodica e aceasi. Si versurile sunt la fel. Vama Veche au venit cu Nu am chef azi, cu VST, cu Omul Plajei, cu 18 ani, cu Vara Asta... Au fost unici, de la versurile si interpretarea (uneori exagerata) a lui Tudor la tobele puternice ale lui Lapi, la bassul inconfundabil al lui Liviu si la ritmul sustinut al lui Traian. Au fost un tot, le-a iesit cel mai bine. Mai bine decat ei au cantat doar Phoenix. Din toate punctele de vedere. In rest, din Romania au fost cei mai buni.
Nu am exprimat foarte bine ceea ce simt, o sa revin cand o sa fiu mai inspirat. |
|
|
|
Mar 11 2008, 07:11 PM
|
|
|
Jupan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 423 Joined: 31-July 07 Member No.: 154 |
Mai bine decat ei au cantat doar Phoenix. Din toate punctele de vedere. Myke, hai sa nu exageram totusi. au existat trupe romanesti net superioare Vamii Vechi instrumental, vocal si nu numai, Poate ca VV s-ar gasi intr-un top ten al trupelor romanesti pentru mine cel putin, dar chiar si eu sunt subiectiv cand zic asta. |
|
|
|
Mar 11 2008, 08:01 PM
|
|
|
Hm probabil. Dar postul ala este extrem de subiectiv si de partinitor, deci nu e recomandat sa il iei prea in serios.
|
|
|
|
Mar 11 2008, 08:08 PM
|
|
|
si eu am avut o perioada cand eram convins ca piesa "Copilul si durerea" e cea mai valoroasa piesa romaneasca inregistrata vreodata (IMG:style_emoticons/default/3.gif) de atunci am mai ascultat muzici, am ajuns mai obiectiv si mi-am mai schimbat parerea. dar inca e undeva acolo sus pt mine.
|
|
|
|
Oct 8 2008, 08:52 PM
|
|
|
Gura-casca ![]() Group: Members Posts: 1 Joined: 22-February 08 Member No.: 391 |
It seems like a life time ago !:)Pt mine vama veche a insemnat .....hmm mult enorm !Aaaaa multe prietenii multe vise multe amintiri ! Prima melodie pe care am invatat-o a fost vama veche la varsta cand inca stateam la joaca in fata blocului! Pe la 11 11 ani cand al meu tata .... ne-a luat si ne-a dus la concert jimmy page si robert plant[nu e nevoie sa ma mentionez led zeppelin]..... habar n-aveam cine sunt "astiade la led zeppelin " ...da stiam ca daca nu fac mult scandal osa primesc happy mealul[pe vremea aia 98' toti copii erau inebuniti de mec , bineinteles ca si eu]...in fine ... Va dati seama ca la 11 ani nu prea am am constinetizat eu de amploarea convertului la care am fost (IMG:style_emoticons/default/1.gif) .. DEci cum ziceam Vama VEche a cantat in deschiderea celor de la LED ZEPPELIN ... din cate tin io minte ..... lumea mare din juru meu a povestit si a vbit pe tot parcursul concertului vama vechistilor ! Nimeni n-avea nici un stres si nici o treaba cu trupa care canta toata lumea astepta veteranii.... (IMG:style_emoticons/default/1.gif) DAr pe bune daca conteaza ...au cantat ei in deschidere la LEd Zeppelin ...ce sa mai !
Pt mine asta a fost primu contact cu trupa vama veche .... dupa'aia prin vara paraca am gasit pe un cd CHIP piesa asta misto care se numea VAMA VECHE ...imi aduc aminte ca staetam la birou la tata si imi placea asa de mult da eram ft frustrata ca nu stiu versurile (IMG:style_emoticons/default/1.gif) !!! In fine cert este ca pt tine vama veche a fost mare ... (IMG:style_emoticons/default/1.gif) am crescut cu ei in casti mai precis (IMG:style_emoticons/default/1.gif) ! Stiu ca in clasa a 6a aveam un walkman sony (IMG:style_emoticons/default/4.gif) ....primit din state de la nush ec neam ... si ascultam castele ......tot asa ca si voi pe drum spre scoala ....dimineata caram walkmanul ala peste tot dupa mine (IMG:style_emoticons/default/1.gif) Vama veche a insemnat si inseamna prietenie .... si momente de fericire ... ocazional niste parinti terorizati .....UN FORUM .... niste oameni dragi .... mai tarziu drumuri facute prin bucuresti pt concerete si petreceri nopti nedormite .....si nush o buna bucata din viata mea (IMG:style_emoticons/default/1.gif) Acum idea de vama veche este incata de cacatu cu despartirea ....si scandalu care a urmat ...de faptu ca vama veche de la mare a devenit statiune .... de faptu ca forumu vechi s-a inchis si noi ne-am facut mari si nu mai suntem oamenii care se strangeau din toata tara pt Forum meetinguri (IMG:style_emoticons/default/1.gif) ....NU prea mai conteza oricum ...ce afost a fost siiii cu siguranta povestea merge mai departe cu sau fara noi !Va pup pe nas !VAMA VKISTA Aka CRISTINA NASTASE din Focsani ! |
|
|
|
Dec 30 2008, 12:51 PM
|
|
|
Gura-casca ![]() Group: Members Posts: 1 Joined: 27-November 08 Member No.: 396 |
eu i-am vazut in concert acum ceva ani, in noaptea de revelion, 2002-2003. asta se intampla in piata universitatii. mi-au placut atunci si tin minte foarte bine ca m-a impresionat faptul ca spre final Tudor a mentionat ca "urmeaza o melodie de vara care nu se poate canta asa"....ca urmare si-a dat jos geaca si a ramas in tricou (sau ceva de genul)...si a urmat interpretarea la "Vama Veche" (IMG:style_emoticons/default/1.gif) ocazie cu care am auzit si cum a spus "Trenul accelerat....", tinandu-se de nas (IMG:style_emoticons/default/1.gif)
asta e....vremuri frumoase, pacat ca acum experienta nu se mai poate repeta. sau poate intr-o buna zi, cine stie |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 9th September 2010 - 12:21 PM |